Beste plaatsen om te bezoeken in Oregon: prachtige kust en ongerepte natuur

Beste Plaatsen Om Te Bezoeken In Oregon


Geen enkele plaats getuigt zo van de wilde schoonheid van Amerika's Pacifische Noordwesten als Oregon. Hoewel de regio een rijk cultureel aanbod heeft, is de diversiteit aan landschappen onweerlegbaar het opvallendste kenmerk. In Oregon's landelijke gebieden zijn er eindeloze mogelijkheden om van de natuur te genieten: van ongerepte stranden en ruige kusten tot torenhoge vulkanische bergen en dichte, weelderig groene bossen.

Noord-Oregon: Mount Hood, de Columbia River en Hells Canyon

De noordkust van de staat is een populaire vakantiebestemming voor degenen die genieten van spectaculaire uitzichten over grillige kustrotsen. Het is de ideale plek in Oregon om te zonnen en markante rotsformaties te bekijken, zoals de beroemde Haystack Rock-monoliet.

De noordelijke kuststreek van de staat is gemakkelijk bereikbaar vanwege de nabijheid van Cannon Beach, een nabijgelegen stadje met veel accommodaties, campings en eetgelegenheden. De populaire badplaats en voormalige kunstenaarsgemeenschap Cannon Beach is onlangs uitgeroepen tot de beste kleine stad in de staat Oregon.

Op het meest noordelijke punt van de staat komen de kustlijn en de Columbia River samen. Verder landinwaarts en een korte rit van Portland ligt de Columbia River Gorge. Gevormd door catastrofale overstromingen in de ijstijd, strekt de kloof zich uit over een verbluffende 113 kilometer.

Langs de steile wanden van de kloof zijn enkele van de mooiste watervallen van het land ontstaan. Deze adembenemende watervallen kunnen gemakkelijk worden bezichtigd via de Historic Columbia River Highway, een kronkelende schilderachtige weg van 121 kilometer.

Naast het feit dat je er enkele van de meest fotogenieke landschappen van de staat vindt, is de Columbia River Gorge Scenic Area ook een hotspot voor sportievelingen die watersportactiviteiten, zoals windsurfen of kiteboarden in de nabijgelegen Hood River willen proberen. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder meer de historische Mount Hood Railroad en diverse gerenommeerde wijnhuizen.

Net ten zuiden van de kloof ligt Mount Hood National Forest. Zijn naamgenoot, de torenhoge Mount Hood, is de hoogste berg in Oregon. Als achtergrond van Portland is het een karakteristiek beeld van de staat geworden. Met verschillende ski-pistes en vele kilometers aan langlaufpaden, is Mount Hood de ideale bestemming voor sneeuwliefhebbers die op zoek zijn naar de beste hellingen van Oregon.

Het spectaculaire landschap van Hells Canyon Recreation Area is gelegen aan de oostgrens van Oregon en is zelfs nog dieper dan de Grand Canyon. Het diepste punt van de canyon bevindt zich maar liefst op 2.438 meter diepte.

Omdat het gebied een ongerept natuurreservaat is, zijn er weinig verharde wegen die naar Hells Canyon leiden. De meeste bezoekers kiezen ervoor om de ongerepte wildernis te ervaren met een jetboot of een paardrijtocht met overnachting. Minder avontuurlijke reizigers kunnen ervoor kiezen om Hells Canyon vanuit de lucht te bewonderen tijdens een prachtige helikoptervlucht.

Zuid-Oregon: Crater Lake National Park en Bend

Net ten zuiden van de Columbia River Gorge National Scenic Area ligt Bend, een paradijs voor natuurliefhebbers met een spectaculaire verscheidenheid aan landschappen. Van de regionale meren en waterwegen tot de met sneeuw bedekte Cascade Mountains, Bend heeft beslist geen tekort aan bezienswaardigheden.

Hier kun je skiën op de bergketen, wandelen over schilderachtige paden, kajakken op de waterwegen of een van Bend's populaire visplekken uitproberen. Dankzij een mild klimaat en het hele jaar door zon is Bend in elk seizoen een populaire toeristische bestemming.

Geen enkel verslag over de parels van Oregon's natuur is compleet zonder vermelding van Crater Lake, de populairste outdoor-attractie van de staat. Merkwaardig genoeg is de rustige blauwe sereniteit van het kratermeer een overblijfsel van een heftige vulkaanuitbarsting. Het meer is met een diepte van 610 meter het diepste van het land.

Met een indrukwekkende 145 kilometer aan wandelpaden is Crater Lake een droombestemming voor wandelliefhebbers. Bezoekers die de sereniteit van het meer willen beleven zonder hun wandelschoenen aan te trekken, kunnen genieten van de 53 kilometer lange Rim Drive die rondom het kratermeer loopt, en onderweg stoppen bij enkele van de beste uitzichtpunten over het meer.