Bezienswaardigheden in Los Angeles

Los Angeles is de op een na grootste stad van de Verenigde Staten. De stad is heel populair bij toeristen omdat ze vol is met filmsterren, muzikanten, prachtige uitzichten en talloze spannende plekken. De meeste mensen vinden LA een geweldige stad. Als je een toerist bent en je komt voor de eerste keer in LA dan is het handig om te weten welke bezienswaardigheden er zijn. Ik zal proberen je nuttige tips te geven over waar je naar toe kunt gaan en hoe je je tijd op een bijzondere manier kunt besteden.


ESTA Nederland - Los Angeles

Griffith Observatory

Ik weet niet wat de beste bezienswaardigheid is want iedereen heeft daarover een eigen mening. Griffith Observatory bijvoorbeeld vind ik erg interessant. Ik ben geïnteresseerd in de kosmos en alles wat daarmee te maken heeft. Er is geen betere plek dan Griffith Observatory waar je door telescopen kunt kijken en het universum kunt ontdekken. Altijd gratis entree, maar gesloten op maandag. Het observatorium biedt fascinerende exposities en heeft een eersteklas planetarium. Griffith Observatory ligt in het Griffith park in LA waar je heerlijk kunt relaxen. In het park vind je de mogelijkheid om paard te rijden en je hebt er speeltuinen, een dierentuin en een rijkdom aan prachtig natuur.

ESTA Nederland - Griffith Observatory

Los Angeles County Museum of Art (LACMA)

Voor degenen die houden van musea en meesterstukken is het kunstmuseum, genaamd Los Angeles County Museum of Art (LACMA), een geweldige keuze. Het bevindt zich aan de Wilshire Boulevard en het trekt ongeveer een miljoen bezoekers per jaar. Het museum telt meer dan 150.000 kunstwerken uit vroeger tijden tot heden. Het is gesloten op woensdag, ‘Thanksgiving Day’ (vierde donderdag van november) en met kerst. De tickets zijn online te koop en bij de kassa van LACMA. Entree is gratis na 15.00 uur van maandag tot vrijdag. Bezoekers mogen foto’s nemen, maar zonder flits.

Walt Disney Concert Hall

Als je in muziek geïnteresseerd bent dan moet je zeker een bezoek brengen aan Walt Disney Concert Hall, gelegen aan 111 South Grand Avenue in Downtown LA. Ik heb ergens gelezen dat Lilian Disney $50 miljoen gedoneerd heeft om de concerthal te creëren ter nagedachtenis aan haar echtgenoot Walt. De concerthal is prachtig en stralend. Alles is in de kleur van goud en dit geeft een luxueus effect. De gevel van de Hall is een internationaal monument wat betreft architectuur. Deze concerthal is de meest geavanceerde in de wereld op akoestisch gebied. Er zijn gratis rondleidingen van een uur en audiotours. Je kunt op eigen houtje rondlopen of deelnemen aan een rondleiding van 90 of 60 minuten. Het is in principe elke dag open, tenzij het wegens speciale evenementen gesloten is.

ESTA Nederland - Walt Disney Concert Hall

OUE Skyspace

Ik houd van extremen en wil altijd dingen uitproberen die riskant zijn. Zo’n attractie vond ik in Los Angeles. OUE Skyspace is het hoogste gebouw in Downtown LA. Het is een openlucht observatorium op de 69e verdieping. Je kunt er genieten van Hi-Spy verrekijkers, vooral geweldig op heldere dagen. Er is ook een gesloten glazen glijbaan van de 70e naar de 69e verdieping. Het is geweldig en het uitzicht is spectaculair. Het is leuk om te doen en ik denk dat het nog leuker zou zijn als de rit langer was. Voor deze glijbaan moet je ouder dan 5 jaar zijn. Het is ook mogelijk om de rit met z’n tweeën te doen. Tijdens de rit heb je het gevoel dat de glazen bodem gaat breken. Dit gevoel van gevaar veroorzaakt heftige emoties.

Verder vind je ook technologische exposities, zoals een panoramisch scherm waarop je de highlights van LA kunt zien. Op dezelfde verdieping kun je de Infinity Mirror vinden, een oneindige spiegel die de illusie creëert dat je 54 verdiepingen naar beneden kijkt.

Watts Towers

De Watts Towers bieden spannende architectuur. Ze zijn gelegen aan 1727 E. 107th Street, Los Angeles. Je vindt er collecties mozaïeken, individuele beeldhouwwerken en architecturale structuren. De hoogste toren is ruim 30 meter. Het gehele torencomplex is ontworpen door Simon Rodis. Hij was een Italiaanse immigrant die de torens in 33 jaar heeft gebouwd. Er zijn rondleidingen die $7 voor volwassenen kosten en $3 voor kinderen. Ze vinden plaats van donderdag t/m zaterdag van half 11 ‘s ochtends tot 3 uur ‘s middags en zondags van half 1 tot 3 uur ‘s middags. Er zijn geen rondleidingen op maandag. Deze stalen torens zijn versierd met flessen, keramische tegels, metaalschroot en schelpen. Ze glinsteren en reflecteren in de zon.

Venice Beach

Tenslotte wil ik nog zeggen dat je Venice Beach zeker niet mag missen. Het is de strandbuurt van Los Angeles. Behalve het gouden zand en het perfecte strand kun je je eindeloos amuseren met fietsen, rollerbladen, joggen, skaten en padeltennissen. Het is een internationale toeristenbestemming. Je kunt ook gaan wandelen over Venice Boulevard waar je kunt genieten van prachtige uitzichten en zonsondergangen. Venice Beach is een geweldige plek om mensen te kijken, te winkelen of uit eten te gaan. Langs de Ocean Front Walk vind je diverse eetgelegenheden.

ESTA Nederland - Venice Beach

Als je slechts een korte tijd in de stad verblijft dan kun je zo bezienswaardigheden vinden die je niet mag missen. Los Angeles is groot en er zijn natuurlijk veel dingen te doen en te ontdekken. Los Angeles biedt een uitputtend scala aan activiteiten en ik hoop dat dit artikel je helpt met het vinden van interessante plekken.