Bezoek het Niagara Falls State Park New York

Bezoek het Niagara Falls State Park New York


Gelegen op de grens van New York en Canada, vind je de meest adembenemende watervallen van de Verenigde Staten. Als je naar New York reist, mag je het Niagara Falls State Park, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, echt niet missen. De Niagara Falls liggen in het westen van de staat New York aan de Niagara River en vormen de grens tussen de Verenigde Staten en de Niagara Falls in Ontario, Canada. Als je in de buurt bent van Buffalo, New York, zijn de Niagara Falls slechts 32 km verderop.

Toegang

Elk jaar bezoeken ongeveer 30 miljoen mensen het Niagara Falls State Park en dat is volkomen terecht. Of je nu een dagtocht wilt maken of liever een bezoek van een paar dagen, er is in ieder geval veel te zien en te doen. Zoals bij elk park in de staat New York geldt er een toegangsprijs voor een bezoek aan Niagara Falls. Hoewel er verschillende arrangementen en passen beschikbaar zijn, is de Empire Pass-kaart een van de meest gekochte passen. Tegen de prijs van $ 80 heb je overdag onbeperkt toegang tot de meeste faciliteiten van de New York State Parks, inclusief stranden, wandelpaden en bossen. Deze toegangsprijs omvat echter geen unieke attracties zoals Maid of the Mist, de Niagara Falls-boottocht (wees voorzichtig, je ZULT nat worden!) of een helikoptervlucht over de watervallen. Deze onvergetelijke manieren om de Niagara Falls te bezichtigen zijn mogelijk tegen betaling van een extra toegangsprijs.

Niagara Falls State Park

Bij het Niagara Falls State Park vind je een bezoekerscentrum, een cadeauwinkel, musea en natuurpaden. Bij de Niagara is het geen enkel probleem om je dag te vullen. Waarom ga je niet lekker wandelen en ook nog genieten van een picknick aan een van de picknicktafels in het park? Bezoek deze site voor meer informatie over het aanbod van het Niagara Falls State Park.

Attracties voor het mooiste uitzicht

Rondom de Niagara Falls vind je een overvloed aan attracties. Als je de Falls bezoekt tijdens de late lente, zomer en vroege herfst, kun je ervoor kiezen om een boottochtje te maken met de Maid of the Mist, die je precies aan de voet van de watervallen brengt. Ga naar https://www.maidofthemist.com voor meer informatie over deze unieke boottocht.

Of je kunt, als je echt van avontuur houdt, een wandeling maken naar het Hurricane Deck bij Cave of the Winds. De houten loopbrug kan glibberig worden door condens van de watervallen en het is, alhoewel volkomen veilig, geen attractie voor diegenen die bang aangelegd zijn. Maar voor het beste zicht op de Bridal Veil Falls zou dit de attractie van je keuze zijn.

Attracties over de Amerikaanse geschiedenis.

De Niagara Falls speelden een grote rol in de Amerikaanse geschiedenis met Franse, Britse en Amerikaanse uitkijkpunten. Als je een liefhebber bent van Amerikaanse geschiedenis, kun je geweldige historische informatie vinden in Old Fort Niagara, waar je zelfs een militair re-enactment (het naspelen van historische gebeurtenissen) kunt bijwonen. Ga naar deze site voor toegangsprijzen en bezoekersinformatie. Als Old Fort Niagara je niet genoeg historische informatie geeft, kun je ook meer te weten komen over abolitionisten en vrijheidszoekers in het Niagara Falls Underground Railroad Heritage Center. Ga naar deze site voor meer informatie.

Buiten het park

Buiten het park kun je muurschilderingen bekijken, livemuziek en theaterevenementen bijwonen en zelfs het openlucht Artpark bezoeken, dat zich bovenop de Niagara River Gorge bevindt. Als winkelen jouw voorkeur heeft, zijn er behalve de Fashion Outlets van Niagara Falls USA ook veel antiekwinkels. Niagara Wine Trail, VS, is gespecialiseerd in ijs- en fruitwijnen voor als je op zoek bent naar een goed glas wijn. Als je in de late zomer en vroege herfst komt, kun je een bezoek brengen aan een van de plaatselijke brouwerijen of ciderproducenten of een lokale boerderij bezoeken voor pompoenplukken en labyrinten.

Of je het Niagara Falls State Park nu slechts een of meerdere dagen bezoekt, je hoeft je zeker niet te vervelen. Of je het park nu alleen vanwege de prachtige watervallen bezoekt of je kiest voor een meerdaags verblijf om te genieten van alles wat het State Park en de omliggende gebieden te bieden heeft, het is in ieder geval een reis die je niet snel zult vergeten.