De beste attracties van Universal Studios Florida

De beste attracties van Universal Studios Florida


Hoewel Orlando, Florida's Disney World, de meeste aandacht krijgt, is er nog een ander themapark in de stad dat duidelijk van hetzelfde niveau is: Universal Studios Florida. Het themapark dat wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan op filmthema's gebaseerde ritten en attracties, biedt een interactieve ervaring als geen ander.

Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan het themapark Universal Studios? Vraag je je af wat het te bieden heeft? Hier is een overzicht van de beste attracties!

Harry Potter and the Escape from Gringotts

In Universal Studios vind je talrijke op Harry Potter gebaseerde attracties. Duidelijk de beste van allemaal is echter Harry Potter and the Escape from Gringotss (Harry Potter en de ontsnapping uit Gringotts).

Een indoor achtbaan waarbij gebruik gemaakt wordt van 3D-visuele effecten om gasten mee te nemen op een overweldigende rit met Harry, Ron en Hermione. Onderweg ontmoet je een hele reeks personages, waaronder de beruchte Voldemort.

Dit hoogtepunt van Universal's Wizarding World of Harry Potter is absoluut een niet te missen ervaring voor iedere bezoeker.

The Simpsons Ride

The Simpsons Ride is een wonder van 3D-innovatie, waarbij gasten een gekke, cartoonachtige rit maken tussen de vele inwoners van Springfield. En het beste aspect? Dit gebeurt zonder de ruimte te verlaten.

Je zit in een toestel dat is ontworpen om omhoog, omlaag, achteruit en vooruit te gaan. De kleine bewegingen van dit toestel in combinatie met de 3D-effecten van het scherm, geven je het gevoel alsof je in een echte achtbaan bent. Dit geeft je een sensatie die je nog nooit eerder hebt ervaren.

ET Adventure

Een van de oudste bestaande attracties in Universal Studios, ET Adventure, is een van de weinige attracties in het park die geen gebruik maakt van een elektronisch scherm. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van duisternis, belichting, mechanische figuren en intrigerende audio om een sfeer te creëren die je helemaal in de ET-wereld doet belanden.

Deze rit maakt gebruik van metalen rails en fietsvormige auto's, waarmee gasten langzaam door de hele ervaring heen worden gebracht. Dit is een geweldige rit voor mensen van alle leeftijden en een van die attracties die nooit uit de mode lijken te raken.

Revenge of the Mummy

Als je van achtbanen houdt, ben je vast dol op Revenge of the Mummy. Het is gebaseerd op de Brendan Frasier Mummy-films en neemt je mee op een indoorrit door een hele reeks Mummy-personages.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van visuele effecten die zowel angstaanjagend als opwindend zijn. Als je een tiener bent of ouder, kan dit heel goed je favoriete rit in het park worden.

Men in Black Alien Attack

Als je op zoek bent naar een echt interactieve rit in Universal Studios, moet je Men in Black Alien Attack proberen. Deze rit bestaat uit het schieten met lasers naar voorbijkomende buitenaardse wezens. Onderweg wordt je score bijgehouden.

Tijdens deze rit rijd je in een kleine treinwagon temidden van andere gasten. Het gaat vrij traag, maar het is erg leuk.

Geïnteresseerd om naar Universal Studios Florida te gaan?

Heb je interesse om naar Universal Studios Florida te gaan? Heb je hulp nodig bij je reis naar de Verenigde Staten? Als dat zo is, ga dan naar onze startpagina voor meer informatie over ESTA.