Buitenlandse studie op Hawaii

Buitenlandse studie op Hawaii


Als je er ooit van hebt gedroomd om in het land van weelderige landschappen en vulkanen te leven, dan is dit nu je kans met de buitenlandse studieprogramma's op Hawaii! In plaats van ‘gewoon’ naar de prachtige eilanden van Hawaii te vliegen voor een strandvakantie of huwelijksreis, kun je er een buitenlands studieprogramma volgen waardoor je deze fascinerende staat echt kunt verkennen; dompel je onder in de inheemse geschiedenis, de omvangrijke ecologie, en de authentieke cultuur en keuken die Hawaii rijk is.

Met programma's van verschillende duur, stijlen en onderwerpen, kun je een jaar, zomer of semester studerend op Hawaii doorbrengen, waardoor je een schat aan nieuwe ervaringen opdoet (en je wordt er ook goed bruin!).

Wat een buitenlandse studiereis je oplevert

Honderden studenten van over de hele wereld kiezen ervoor om op Hawaii te komen studeren, wat een scala aan culturen, leeftijden en talen bij elkaar brengt. Omdat je allemaal in het Engels communiceert, kun je veel leren van de verscheidenheid aan mensen met wie je omgaat.

De hoofdcampus van de Hawaii Pacific University heeft twee locaties: een aan de kust en de ander in een tropische omgeving dicht bij Honolulu. Je zult daarom dagelijks kunnen genieten van de sfeer, de Hawaii cultuur en de diverse landschappen van deze ongelooflijke staat. Dit alles staat garant voor een onvergetelijke reis. Als je niet studeert, kun je surfen, wandelen, snorkelen, dansen, zonnebaden en nieuwe delen van het eiland ontdekken - een eiland waar je je altijd kunt vermaken en actief kunt zijn.

Je buitenlandse studiereis plannen

Waar

Als je eenmaal hebt besloten dat je een buitenlandse studie op Hawaii wilt doen, moet je plannen of je op een bepaald eiland, oftewel een specifieke universiteit wilt blijven, of een reeks bestemmingen wilt verkennen met een reis als 'semester at sea'. Dit is afhankelijk van wat je wilt zien, welke studie je wilt volgen en wat beschikbaar is binnen je tijdslimiet, onderwerp en budget.

De meeste buitenlandse studieprojecten omvatten een bepaalde vorm van accommodatie. Je kunt bij medestudenten wonen of bij een gastgezin, zodat je tijdens je verblijf volledig wordt ondergedompeld in de studentencultuur en de cultuur van Hawaii.

Visa

Vervolgens moet je kijken welk visum je nodig hebt voor je reis om er zeker van te zijn dat je bevoegd bent om te studeren tijdens je verblijf in Hawaii. Over het algemeen geldt dat je als Amerikaans staatsburger geen studentenvisum hoeft aan te vragen, omdat je huidige ingezetenschap in de VS dit al dekt. Als je geen Amerikaans staatsburger of permanente inwoner van de Verenigde Staten bent, moet je ofwel het F-1 of J-1 studentenvisum aanvragen. Dit kan worden gedaan via de Amerikaanse ambassade in je eigen land.

Studiebeurzen

De meeste buitenlandse studiereizen naar Hawaii brengen aanzienlijke kosten met zich mee voor huisvesting, lezingen, studiemateriaal etc. Maar zelfs als je denkt dat je de reis niet kunt betalen, kun je mogelijk een beurs voor studie in het buitenland aanvragen via opties als de Fulbright Scholarships en Gilman Scholarships. Je kunt je ook wenden tot familie, vrienden en de gemeenschap voor ondersteuning door middel van lokale fondsenwervende evenementen om je in staat te stellen deze geweldige kans te grijpen.

Bronnen

Als je geïnspireerd bent om op Hawaii te studeren, bekijk dan hieronder het programma en de cursusmogelijkheden om je een idee te geven van wat er allemaal te vinden is: