De 5 beste bed and breakfasts in de VS

De 5 beste bed and breakfasts in de VS


Wanneer je door de Verenigde Staten reist heb je veel overnachtingsmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld verblijven in een luxe all-inclusive golfresort of een week een rustiek huisje huren in een skigebied. Of misschien is een hostel in een bruisende stad meer jouw ding. De klassieke bed and breakfasts die je zowel in grote als in kleine steden vindt, bieden echter een unieke ervaring. Deze accommodaties hebben vaak veel meer karakter en de omvang zorgt voor een meer intieme ervaring. Sommige B&B’s zijn ingericht volgens bepaalde thema’s, terwijl anderen simpelweg hun voordeel doen met vintage sfeer en rustieke elementen. Het grootste voordeel? Je vindt ze in elke hoek van het land.

Sylvia Beach Hotel

Deze accommodatie, gelegen in Newport, Oregon, is een vakantieoord aan de kust met een interessante twist. Elk van de 21 kamers heeft zijn eigen literaire thema, variërend van JK Rowling tot Jane Austen. In het restaurant Table of Contents kun je genieten van een ‘family style meal’ (maaltijd met een concept voor kinderen) met zowel familie als onbekenden. Houd er wel rekening mee dat de Pacific Northwest (Noordwestkust) niet bepaald bekend staat om het warme water en zonplezier. Hier vind je wel alle rust om te genieten van een kop koffie in de ochtend en wandelingen langs de kust.

The Gastonian

Een ‘must’ voor de romantici onder ons. Dit historische bed & breakfast ligt in het slaperige, zwoele zuiden, naast Savannah, Georgia's prachtige Forsyth Park. Het bestaat uit twee herenhuizen in Regency Italianate-stijl. Met 1868 als bouwjaar kun je het in het licht van de Amerikaanse architectuur zeker oud noemen. Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en maak een spooktour door de stad of plan een geloftevernieuwing met je grote liefde.

Antigua Inn

Maak een uitstapje naar het zuidwestelijke deel van het land en ontdek de charme van warme lemen muren terwijl je authentiek New Mexican eten proeft. De Antigua Inn ligt net buiten het historische Plaza in het centrum van Santa Fe, dat bekend staat om zijn kunst, cultuur en activiteiten. Van luchtballonvaarten en vliegvissen tot kooklessen, alles is te vinden op deze prachtige plek.

Shinn Estate Farmhouse

Hoewel veel mensen denken aan de hectiek van de Big Apple als je New York zegt, zijn er heel veel verschillende B&B’s in de staat te vinden. Voormalige restauranteigenaren uit New York City nodigen gasten uit om te overnachten in het wijngebied op Long Island, slechts twee uur buiten New York City. Bekijk het uitgebreide plattelandsontbijt met onder meer lokaal ambachtelijk brood en zelfgemaakte muesli. Zoals te verwachten is de wijnkaart een belangrijke troef voor dit in een wijngaard gelegen bed and breakfast.

The Inn at Cedar Crossing

Het midden van Amerika heeft vaak een slechte reputatie als 'viaductland', maar de waarheid is dat er in deze regio veel moois te vinden is. The Inn at Cedar Crossing bevindt zich in een historisch gebouw dat in de jaren 1800 een kleermakerswinkel, een apotheek en een dokterspraktijk huisvestte. The Inn heeft een luxueuze uitstraling en het sierlijk gesneden donker hout met damastbehang brengen je terug in de tijd. Ook moderne voorzieningen ontbreken niet. Voor maaltijden kun je terecht bij het aangrenzende Cedar Crossing Restaurant & Bar of ga Sturgeon Bay verkennen.