De 5 beste strandbestemmingen in de VS

Automatische paspoortcontrole (APC)


Met meer dan 152.887 kilometer aan kustlijn, hebben de Verenigde Staten een flink stuk kust waaraan enkele van de beste strandbestemmingen ter wereld gelegen zijn. Bovendien heeft elke staat en stad in Amerika een eigen karakter en charme, dus het is aan jou om het land af te struinen om je favoriet te vinden. Om het zoeken makkelijker te maken, hebben we de beste strandbestemmingen in de VS grondig onderzocht om je een idee te geven waar te beginnen. Van Victoriaanse badplaatsen en wilde paarden tot met galeries omzoomde straten en lange stroken zand, de Amerikaanse strandbestemmingen bieden voor elk wat wils!

Chincoteague

Als je op zoek bent naar een ruig eilandstrand aan de Atlantische kust, hoef je niet verder te zoeken dan Chincoteague, Virginia. Als je het vasteland verlaat, ga je voor een paar dagen van afgelegen gelukzaligheid, terwijl je je tijd doorbrengt met relaxen op uitgestrekte witte zandstranden en kijken naar wilde pony's die vrij rondlopen. Chincoteague is schilderachtig, rustig en onbedorven, en je zult hier geen zandduinen vinden met strandbars en cafés. Pak in plaats daarvan een picknickmand of een kajak en trek erop uit voor een dag vol vrijheid en plezier. Wanneer eraan toe bent om terug te gaan naar de beschaving, geniet dan met volle teugen van de uitstekende visrestaurants, die lokale krabben en schelpdieren zoals clams serveren!

Cape May

De kustplaats Cape May, New Jersey, dateert uit 1790 en wordt beschouwd als een van de oudste badplaatsen van het land. Met grote Victoriaanse huizen, uitnodigende restaurants, interessante musea en festivals en uitgestrekte gouden zandstranden, is Cape May een schilderachtige badplaats. De hele stad ademt romantische charme uit met rustieke B&B's en paardenkoetsen die door de straten rijden. Het is een ideale plek voor koppels om zich even terug te trekken, te ontspannen en herinneringen op te halen aan de goeie ouwe tijd toen het leven nog eenvoudig was.

Key West

Het resort van Key West, Florida, is misschien wel een van de beroemdste strandbestemmingen van het land, populair bij zowel nationale als internationale toeristen. Ze komen om te genieten van de zon, te relaxen onder de palmbomen, te zwemmen in de kristalheldere wateren en te socializen in de bruisende straten langs de kust. In de kleurrijke gebouwen vind je levendige bars en geweldige visrestaurants voor een perfecte afsluiting van een dag in het paradijs. Key West is niet alleen spectaculair als bestemming, maar de reis er naartoe langs de eilandjes, baaien, bruggen en stranden is ook ongelooflijk!

Long Beach

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt Long Beach in Washington een uitgestrekte kustlijn, die maar liefst 45 kilometer lang is! Dit ruige schiereiland combineert traditionele kustplaatskitsch (denk aan botsauto's, suikerspin en carrousels) met een ontluikende eet- en barscène die aantrekkelijk is voor mensen met een meer onderscheidende smaak. De omgeving van de stad is gezinsvriendelijk, maar als je even weg wilt van alles, sla dan proviand in en verlaat de gebaande paden om een afgelegen plekje te vinden. Als je Long Beach toevallig in augustus bezoekt, ga dan naar het jaarlijkse Washington State International Kite Festival, een enorm kite-festival dat leuk is voor het hele gezin.

Carmel-by-the-Sea

Tenslotte mogen we zeker Californië's eigen Carmel-by-the-Sea niet vergeten. Dit kustplaatsje is voor degenen die kust en cultuur willen combineren, dankzij de prachtige kustlijn en een hele reeks galerieën die je kunt vinden in de straten van dit schilderachtige strandstadje. Terwijl de ruige wateren beter geschikt zijn voor surfers dan zwemmers, zorgen de rotspartijen en de met cipressen omzoomde oevers voor fenomenale fotografie, evenals de prachtige zonsondergangen waar reizigers elke avond van kunnen genieten.