De beste films om te kijken voordat je New Orleans bezoekt

De Beste Films Om Te Kijken Voordat Je New Orleans Bezoekt


New Orleans, in Louisiana, is een van de meest besproken steden in de Verenigde Staten. Op New Orleans, vol cultuur, kleur en mysterie, wil je je misschien voorbereiden, zodat je een idee krijgt van wat je te wachten staat in deze iconische stad.

King Creole

King Creole is een film die zich afspeelt in New Orleans. De film vertelt het verhaal van Danny Fisher, een middelbare schoolstudent die zijn school verlaat nadat hem te kennen wordt gegeven dat hij door zijn slechte gedrag zijn diploma niet kan behalen. Hij kreeg dit te horen nadat hij een student had geslagen die hem pestte omdat hij een meisje had gekust (Ronnie). In het vervolg van het verhaal zingt Danny in King Creole, de nachtclub van New Orleans. Dit is echter niet het einde van het verhaal. Er passeren intriges, criminele activiteiten en romantiek de revue en het verhaal kent een onverwacht einde. Als je op zoek bent naar een verhaal vol emotie, goede muziek en een prachtige achtergrond in het French Quarter van New Orleans, dan mag je King Creole zeker niet missen.

Double Jeopardy

Deze film uit 1999 met in de hoofdrol Ashley Judd en Tommy Lee Jones, gaat over moord en het 'ne bis in idem'-beginsel (double jeopardy) in de Amerikaanse grondwet, dat inhoudt dat een persoon niet twee keer voor dezelfde misdaad kan worden veroordeeld. De plot gaat over Judd's echtgenoot die op mysterieuze wijze verdwijnt, terwijl Judd ervan wordt beschuldigd hem te hebben vermoord. Judd heeft geen idee van wat er met haar man is gebeurd als ze op hun boot ontwaakt en ontdekt dat hij niet alleen vermist wordt, maar dat ook zijn bloed en een wapen in haar buurt worden aangetroffen. De film bevat scènes in New Orleans, waaronder een op Lafayette Cemetery nr. 3 waar Judd beland in een kist in een mausoleum. Double Jeopardy zit niet alleen vol intrige en actie, maar heeft bovendien een meeslepende verhaallijn, kortom, een must-see!

Interview with a Vampire

In deze Oscar-genomineerde film schitteren Brad Pitt en Tom Cruise. Deze film, geproduceerd in 1994, is een episch vampierverhaal waarin Louis de Pointe du Lac, gespeeld door Pitt, radeloos is over de dood van zijn broer en manieren probeert te vinden om zijn leven te beëindigen. Pitt wordt een vampier door toedoen van de kwaadaardige Lestat de Lioncourt, gespeeld door Cruise. Na 200 jaar onsterfelijkheid vertelt De Pointe du Lac (Pitt) zijn verhaal over eenzaamheid, honger, liefde en verraad aan een jonge journalist in San Francisco. Hij deelt zijn teleurstelling over onsterfelijkheid en de pijn en het lijden die hieruit voortvloeien. De jonge verslaggever is weg van Pitt's verhaal en besluit dat hij zelf een onsterfelijke vampier wil worden. Het verhaal, dat weliswaar een obscuur karakter heeft, neemt de kijker mee op een avontuur door het zuiden van New Orleans.

When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts

Als je de voorkeur geeft aan een documentaire, kijk dan naar 'When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts'. Dit gaat over de verwoesting in New Orleans door orkaan Katrina toen de dijken het begaven. De film onderzoekt ook de rol en de reactie van de Amerikaanse overheid op de verwoestende ramp. Deze indrukwekkende documentaire, geproduceerd door Spike Lee, bevat niet alleen verslagen van bewoners die de verwoesting tijdens de orkaan en de nasleep hebben meegemaakt, maar interviews met journalisten, ingenieurs en politici.

The Big Easy

Misdaad, intriges en corrupte politieagenten - deze film heeft het allemaal. Deze broeierige en robuuste thriller toont een donkere kant van New Orleans met Dennis Quaid als luitenant van de politie in New Orleans en Ellen Barkin, officier van justitie, gestuurd om mogelijke politiecorruptie te onderzoeken inzake de moord op een lokale gangster. Quaid vermoedt dat zijn collega-politieagenten mogelijk betrokken zijn bij de dood van de gangster. Ondanks het feit dat Barkin gelooft dat Quaid erbij betrokken is, valt ze voor hem en worstelt ze met haar persoonlijke gevoelens voor Quaid en haar plicht om de wet te handhaven. Een sterke verhaallijn en een spannend plot houden je tot het einde van de film geboeid.