De Big Apple: de top 4 dingen om te doen in NYC

De Big Apple: de top 4 dingen om te doen in NYC


Wil je op reis? Kom dan naar NYC!

New York City is een fantastische en bruisende stad in het noordoosten van de Verenigde Staten. "The Big Apple" is een belangrijk centrum van cultuur en een plek vol verbluffende bezienswaardigheden en geluiden. Het is de perfecte plek voor je volgende vakantie!

We hebben onze top vier samengesteld van activiteiten in NYC. Blijf lezen om te weten te komen wat ze zijn en hoe je je geweldig kunt vermaken tijdens je Amerikaanse vakantie!

Ga wandelen in Central Park

Temidden van deze enorme metropool ligt Central Park dat bijna 3,5 vierkante kilometer groot is. Als je het beste van het park wilt ervaren, maak dan een rit met de metro naar de 72e straat en Central Park West. Vervolgens reis je van daaruit naar het oosten om de volgende geweldige delen van het park te bereiken:

  • Strawberry Fields
  • Loeb Boathouse
  • Sheep Meadow
  • Bow Bridge
  • Cherry Hill
  • Bethesda Fountain
  • Hans Christian Andersen Monument

Er is in het park zoveel te zien dat je er dagen zou kunnen doorbrengen, maar als je onze tips opvolgt dan kun je er zeker van zijn dat je de beste delen ziet!

Ga naar een show

Broadway is de belichaming van theater in Amerika. Dit gebied in de buurt van Times Square kan zich beroemen op meer dan 40 theaters met enkele van de beste shows die Amerika te bieden heeft. Of je nu een modern stuk zoals Hamilton ziet of een tijdloos meesterwerk als The Lion King, het zal gegarandeerd geweldig zijn!

Als je zin hebt in komedie, biedt het Upright Citizens Brigade Theatre de beste improvisatie in New York. Het UCB-theater heeft veel verschillende voorstellingen tegen een redelijke prijs en er treden vaak beroemde komieken op.

Verwonder je in een museum

Voor kunstliefhebbers is het Museum of Modern Art een bestemming die je niet mag missen. De collectie bevat een enorme menagerie van beroemde werken, waaronder Van Gogh's Sterrennacht. De entreeprijs is $ 25, behalve op vrijdagavond, dan is de toegang gratis van vier tot acht!

Dompel jezelf onder in de Amerikaanse- en wereldgeschiedenis in het Tenement Museum. Deze gerenoveerde huurappartementen bieden een kijkje in het dagelijks leven van immigranten halverwege de 19e eeuw.

Proef een aantal heerlijke gerechten

Of je nu een donut neemt bij Peter Pan Bakery of een stuk beroemde New Yorkse stijl-pizza bij Prince Street Pizza, de eetcultuur in New York zorgt ervoor dat je terug blijft komen voor meer!

Katz's Delicatessen is een gerenommeerde Joodse delicatessenwinkel die te zien was in de film When Harry Met Sally. Je kunt er een enorme pastrami-sandwich halen en dezelfde tafel scoren als in de film - er hangt zelfs een label aan!

Geen einde aan dingen te doen in NYC

Er zijn zoveel dingen te doen in NYC dat het onmogelijk is om ze allemaal te behappen. Zorg er in ieder geval voor dat je reisvergunning up-to-date is. Hopelijk geeft dit artikel je een leidraad bij het plannen van een fantastische Amerikaanse vakantie in New York City!

Heb je een visum nodig? Misschien wel, misschien niet. Lees hier wat je nodig hebt als je naar de VS reist!