De vijf populairste countrymuziekfestivals in de Verenigde Staten

De Vijf Populairste Amerikaanse Countrymuziekfestivals


Countrymuziek heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Deze muziek heeft steeds meer volgers en populariteit gekregen, vooral vanwege de ontwikkeling naar een popsound. De teksten raken vaak een gevoelige snaar en de deuntjes zelf zijn meestal aanstekelijk. Of je nu een liefhebber bent van countrymuziek oude stijl of een fan van de modernere stijl, het is een unieke ervaring om je favoriete artiesten persoonlijk te horen. Gelukkig kunnen fans meestal een zomerfestival vinden om dit te kunnen ervaren. Aangezien countrymuziek de meest gangbare muzieksoort is in de Verenigde Staten, zou je weinig tot geen problemen moeten hebben om een festival in jouw regio te vinden. Country-topartiesten treden overal op, van Arkansas tot Wisconsin. Als je echter uit de Midwest komt heb je een lot uit de countrymuziek-loterij. Om welke reden dan ook, Wisconsin organiseert elk jaar meer landelijke festivals dan waar ook in de Verenigde Staten.

Country USA Music Festival

Een van de grootste festivals, het Country USA Music Festival is te vinden in Oshkosh, Wisconsin. Het festival duurt drie dagen en kan zich beroemen op populaire countrysterren zoals Dierks Bentley, Brad Paisley, Trace Adkins, Alabama en Scotty McCreery. Het festival biedt kampeermogelijkheden en er zijn veel hotels en motels in de omgeving. Maar vanwege de populariteit van het festival is het raadzaam om je hotel- of motelaccommodatie ruim van tevoren te reserveren!

Summerfest

Een ander populair muziekfestival is Summerfest, dat elk jaar in Milwaukee, Wisconsin, op het Summerfest-terrein georganiseerd wordt. Hoewel het een festival is voor allerlei muziekgenres, kun je altijd een populaire countryartiest vinden die op een van de hoofdpodia speelt. Het Summerfest trekt elk jaar maar liefst 800-900.000 bezoekers. Je vindt opkomende countryartiesten op een aantal kleinere podia en populaire countryartiesten op de belangrijkste podia. Hoewel er algemene toegangsprijzen zijn voor Summerfest, moet je voor sommige van de topartiesten aparte tickets kopen tegen een extra vergoeding.

Country Thunder

Country Thunder is een zeer populair festival dat elke zomer in veel staten wordt gehouden. Liefhebbers kunnen een van de Country Thunder-festivals bijwonen in Florida, Arizona of Wisconsin. Dit festival loopt van half maart in Florida tot en met juli in Wisconsin. Country Thunder duurt drie achtereenvolgende dagen en op een van de drie dagen zijn veel country-topartiesten te vinden.

Country Jam USA

Country Jam USA is een ander countryfestival dat in juli in Eau Claire, Wisconsin, gehouden wordt. Country Jam USA is een ander driedaags festival dat pronkt met talenten als Toby Keith, Keith Urban en Jake Owen.

CMA Fest

Dit zijn allemaal geweldige festivals om countrymuziektalent te horen en te zien, maar verreweg het grootste en populairste countrymuziekfestival is CMA Fest. Dit festival draait vier opeenvolgende dagen in het hart van de countrymuziek, Nashville, Tennessee. Als je op dit festival geen van je favoriete countryartiesten kunt vinden, dan kijk je niet goed genoeg! Meer dan 80 topnamen op het gebied van countrymuziek, zowel individuele artiesten als groepen, kun je tijdens dit populaire festival zien optreden. In Nashville, waar veel country-topartiesten wonen, vind je de grootste verzameling van countrynamen van de Verenigde Staten.

Waar je ook woont in de Verenigde Staten, er is een countrymuziekfestival bij je in de buurt. Voor de meerdaagse festivals kun je verwachten dat je overal tussen de $100 en $300 betaalt. Dit is afhankelijk van de duur van je deelname en of de belangrijkste topartiesten al dan niet zijn inbegrepen in de algemene toegangsprijs. Als je een echte liefhebber bent van countrymuziek, zul je geen problemen ondervinden met het vinden van festivals die je van de lente tot en met de zomer door heel Amerika kunt bijwonen.