Mogelijke activiteiten op Mount Hood

(Naast skiën of snowboarden)

Mogelijke activiteiten op Mount Hood


Alhoewel Mount Hood Meadows in Oregon bekend staat om zijn fabelachtige besneeuwde landschappen en adrenaline-opwekkende wintersport, kan het gebied net zo interessant zijn voor bezoekers die niet van de pistes willen suizen of liever reizen in de zonnigere zomermaanden. Mount Hood, gelegen op slechts een uur ten oosten van Portland, is de perfecte plek om de stad te ontvluchten en jezelf te omringen met natuur. Of je nu het National Forest wilt verkennen, de Pacific Crest Trail wilt wandelen of gewoon wilt ontspannen in de luxe van een sfeervolle berglodge, er zijn activiteiten mogelijk op Mount Hood die niets te maken hebben met een snowboard of ski's!

Wildwaterraften

Als je van buitenactiviteiten wilt genieten, maar geen zin hebt in sneeuw, ga dan wildwaterraften op de Deschutes River. De spannende routes nemen je mee door de schilderachtige vallei, met adembenemende landschappen om je heen. Hoewel bepaalde gedeelten van het wildwater niet geschikt zijn voor angsthazen, biedt de Deschutes River wel raftmogelijkheden voor alle leeftijden en niveaus, zodat iedereen kan meedoen! Dit kan een leuke zomeractiviteit voor het hele gezin zijn.

Mount Hood Railroad

Voor een rustiger kijk op het prachtige landschap, maak je een rit met de Mount Hood Railroad. Deze rustige treinritten gaan door Hood River Valley, waar je in de winter kunt genieten van sneeuwlandschappen, van pastelroze bloesems in de lente en van weelderige groene weiden tijdens de zomermaanden. Kies voor een ontspannen dagtocht waarbij je de wereld aan je voorbij ziet trekken of ga met de hele meute samen genieten van een Murder Mystery-avondspektakel.

Ga wandelen

Als wandelen jouw ding is dan heb je geluk, want op Mount Hood en in het omliggende gebied heb je een aantal fantastische paden voor zowel uitdaging als plezier. Mount Hood National Forest zelf telt ruim 1600 kilometer aan wandelpaden, dus er is geen tekort aan routes om te verkennen. Of je nu een ontspannende wandeling wilt naar Ramona of de Tamanawas Falls, of je passeert Mount Hood tijdens een trektocht langs de Pacific Crest Trail, je zult je zeker vergapen aan de natuurlijke schoonheid van Mount Hood.

Mount Hood Cultural Center & Museum

Ga voor meer informatie over de geschiedenis en cultuur van Mount Hood naar het plaatselijke museum en cultureel centrum met een scala aan permanente en wisselende tentoonstellingen. Het museum en de galerie bevinden zich in het Government Camp en bieden zowel kunstwerken als historische collecties die u inzicht geven in de omgeving, zodat u deze streek nog meer kunt waarderen.

Kom tot rust in een kuuroord

Een van de beste manieren om te ontspannen na een dag op de piste (of van het dagelijks leven), is genieten van een van de vele luxueuze kuuroorden van Mount Hood. De Mt. Hood Spa biedt gasten cedersauna's, ligbaden, ontspanningsruimtes met openhaard en een theetuin, en niet te vergeten een hele reeks massage- en schoonheidsbehandelingen. Het kuuroord is een echte oase van ontspanning en een geweldige plek om een paar uur rustig te vertoeven

Geniet van wijnproeverijen

Een andere manier om erop uit te trekken en de natuur te verkennen, is door naar enkele van de spectaculaire wijngaarden en boomgaarden van Mount Hood te gaan. Hier kun je enkele heerlijke lokale producten proeven die in deze streek met liefde worden gemaakt. Ga bijvoorbeeld naar de Pheasant Valley Winery, waar je over het terrein kunt dwalen voordat je enkele van de beste wijnen van Oregon kunt proeven.