Mooiste roadtrips door de VS

Mooiste roadtrips door de VS


De klassieke Amerikaanse roadtrip staat bij veel mensen bovenaan de bucketlist, met beroemde tochten zoals Route 66 en de Las Vegas Loop die garant staan voor een onvergetelijke vakantie. De landschappen in de Verenigde Staten zijn zo gevarieerd dat je zelfs met een eenvoudige rechttoe rechtaan-rit van alles kunt zien: van glooiende heuvels tot vlakke woestijn of zeegezichten! Hier bespreken we slechts een handvol geweldige Amerikaanse roadtrips, zodat je je volgende overland-avontuur kunt plannen.

Route 66

Misschien wel de meest beroemde roadtrip ter wereld; de lange route van Chicago naar Los Angeles is een must voor autoliefhebbers of #vanlife junkies wereldwijd! Hoewel veel van de steden die je passeert vrij onopvallend zijn, zal de reis zelf onvergetelijk zijn. De route is bezaaid met typisch Amerikaanse motels en je zult echt het gevoel hebben dat je in een filmset bent beland terwijl je onderweg bent met je Mustang of Cadillac en even stopt in een restaurant voor een maaltijd!

De National Parks route

De route van San Francisco naar Utah is een van de allermooiste in het land voor natuurliefhebbers omdat ze langs enkele van de beste nationale parken loopt. Hoewel je niet in San Fran hoeft te rijden (tenzij je de haarspeldbochten van Lombard St wilt bedwingen), is het een geweldige stad om je reis te beginnen. Vanaf hier ga je verder naar de bergen van de Sierra Nevada en Lake Tahoe voordat je je reis vervolgt door de nationale parken van Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Zion en Bryce Canyon!

Van Miami naar Key West

De route van Miami naar Key West is anders dan elke andere roadtrip door de VS, omdat het grootste deel ervan over de Overseas Highway loopt waarbij je bruggen en de blauwe oceaan oversteekt om het meest westelijke deel van de Florida Keys te bereiken. Maak er een echte vakantie van: stop onderweg op toplocaties zoals Fat Deer Key en Sugarloaf Key om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de baaien. De beste tijd van het jaar om eropuit te trekken is april of mei, met ongelooflijk lekker weer en minder drukte dan tijdens de feestdagen rond Kerstmis of Nieuwjaar.

Het Noordoosten

De route van New York naar Boston is de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij het contrast tussen de hectiek van de Big Apple en de rust van Cape Cod wat een goede mix is voor een droomreis. Je begint je reis met een vleugje stijl, showbizz en cultuur voordat je doorgaat naar de schilderachtige vuurtorens en vissersdorpen van New England. Als je eenmaal je portie pittoreske vissersplaatsen aan de oostkust ‘aan de haak hebt geslagen’, ga dan door naar Boston voor een kennismaking met de Amerikaanse geschiedenis.

Blue Ridge Parkway

Deze gaat helemaal over de tocht zelf in plaats van de bestemming, dankzij de indrukwekkende Parkway route die speciaal lijkt te zijn aangelegd om je te laten genieten van de uitzichten van Virginia! De Blue Ridge Parkway slingert zich een weg door de Appalachen en is een must in de herfst wanneer de bomen goudkleurig worden zover het oog reikt.

Of je nu alleen op pad gaat of samen met je vrienden, je roadtrip door de VS zal rijk zijn aan spectaculaire bezienswaardigheden, luide muziek, wind in je haar en ontmoetingen met de lokale bevolking onderweg die de reis bijzonder maken!