Mardi Gras in het Windsor Court Hotel, New Orleans

Mardi Gras in het Windsor Court Hotel, New Orleans


De VS is een van de beste bestemmingen om te genieten van een luxe vakantie dankzij de verrassend gevarieerde regio's en een overvloed aan entertainmentmogelijkheden. Het is de thuisbasis van een groot aantal bezienswaardigheden die wereldwijd bekend zijn; je hebt veel plaatsen om te bezoeken en je te vermaken tijdens een luxe vakantie in de VS.

We hebben een prima accommodatie voor je gevonden om van je vakantie te genieten en te ontspannen van de hectiek van alledag. De VS kan zich beroemen op adembenemende stranden, besneeuwde bergen, uitgestrekte woestijnen en prachtige historische en tevens moderne steden, waardoor het een van de meest gewilde bestemmingen voor een luxe vakantie is.

Laat ons je helpen de meest onvergetelijke Mardi Gras-vakantie te vieren in het Windsor Court Hotel in New Orleans.

Geschiedenis van Mardi Gras

De geschiedenis van Mardi Gras gaat terug tot het middeleeuwse Europa en loopt van de 17e-18e eeuw door Rome en Venetië naar het Franse huis van de Bourbons. De traditionele feestvreugde van "Boeuf Gras" of het vette kalf, begon hier en evolueerde van Frankrijk naar de kolonie.

Jean Baptiste Le Moyne Sieur de Bienville arriveerde op 2 maart 1699, op een perceel slechts 96 kilometer ten zuiden van New Orleans. Hij noemde het "Pointe du Mardi Gras" toen zijn mannen zich realiseerden dat het de vooravond was van de bruisende feestdag. Bienville is ook verantwoordelijk voor de vestiging van "Fort Louis de la Louisiane" in 1702.

Bienville richtte New Orleans op in 1718 en rond 1730 werd Mardi Gras in het openbaar gevierd in New Orleans. Tegenwoordig is Mardi Gras een uitbundige feestdag in New Orleans, waar alles draait om muziek, picknicks, opwinding, optochten en praalwagens. Op deze feestdag zul je getuige zijn van een heleboel gekke kostuums, kinderen met hun families verspreid over de stad; zowel inwoners als toeristen hebben de tijd van hun leven.

Paradegangers zitten op de grond, gooien ballen, spelen muziek en genieten van lekker eten terwijl ze kijken naar de menigte die voorbij gaat tussen de optochten door. De meerderheid van de niet-essentiële bedrijven is meestal gesloten tijdens Mardi Gras.

New Orleans

New Orleans is een unieke Amerikaanse stad met talloze historische, culturele en culinaire attracties. De stad staat bekend als “The Crescent City” en is beroemd om zijn jazzmuziek, restaurants van wereldklasse, culturele diversiteit (zowel Creools als Cajun erfgoed) en natuurlijk de waanzinnige Mardi Gras-vieringen.

Zowel toeristen als de lokale bevolking hebben hun eigen favoriete plekken, maar de meeste actie vind je in het French Quarter, de Franse wijk. Het is de bakermat van het legendarische nachtleven in Bourbon Street dat rijk is aan culturele attracties. Langs de Mississippi-rivier, grenzend aan de zuidkant van het French Quarter, wachten paardenkoetsen op toeristen voor een rondrit. Aangemeerd langs de oever zie je de stoomboot Natchez, waar toeristen in de rij staan om beignets te kopen.

Het French Quarter van de Crescent City heeft veel gebieden die het verkennen waard zijn. Als je geïntrigeerd bent door lokale wetenswaardigheden, ga dan door en breng een bezoek aan het Historic Voodoo Museum in Dumaine Street, waar je meer te weten kunt komen over hoe deze stad is gevormd door deze religie.

Voor reizigers en toeristen die meestal in het middelpunt van non-stop activiteiten en vertier willen zijn, is het French Quarter de perfecte plek om te verblijven.

French Quarter, de Franse wijk

De geschiedenis is in New Orleans nooit in de vergetelheid geraakt. Het is zelfs zo dat verhalen worden herdacht in muziek, musea, goed bewaard gebleven gebouwen en kunst. Het French Quarter in New Orleans is een trekpleister voor toeristen vanwege de aantrekkelijke architectuur. Het is tevens een een geweldige wijk om lekker uit eten te gaan en je te vermaken. Oude gebouwen met Franse invloeden die dateren van 300 jaar geleden met arcades, daken met rode dakpannen en prachtige binnenplaatsen. De meeste van deze gebouwen bestaan nu uit hotels, restaurants, winkels en jazzgelegenheden die een verscheidenheid aan entertainment bieden.

Luxe 5-sterren hotel

We hebben een luxe 5-sterren hotel gekozen, waar je tot rust kunt komen na je een weg gebaand te hebben door de bruisende Bourbon Street.

Windsor Court Hotel

Het luxe Windsor Court, dat deel uitmaakt van Preferred Hotels, heeft een klassieke en elegante sfeer die doet denken aan de dagen van weleer. Het Windsor Court Hotel staat garant voor een geweldige Mardi Gras-vakantie, met recent gerenoveerde kamers en suites die gedecoreerd zijn met op Frankrijk geïnspireerde details. Ze bieden in-suite dineren, luxe beddengoed, Wi-Fi en zelfs een zogenoemde wet bar (bar met stromend water en spoelbak), zodat je je kunt ontspannen en thuis zult voelen zonder de dingen te hoeven missen die belangrijk voor je zijn.

Dit hotel staat bekend om zijn afternoon tea en biedt een speciale Mardi Gras-thee opgediend met een King Cake en cocktails met een thema, zoals King's Cup en Carnival Berry Sip. Kijk hier voor boekingen en reserveringen.

Een voorproefje van New Orleans

In een stad die zo vol is van bezieling en specerijen, kun je overal uitstekende restaurants vinden. Voor degenen die een eersteklas ervaring willen, raden we de Galatoire’s aan die zich in het French Quarter bevindt. Als alternatief kun je de beroemde Jazz Brunch van het Commander’s Palace in het Garden District uitproberen. Ga zeker ook naar Cafe du Monde op de French Market, geliefd vanwege zijn beignets en cafe au lait. Beignets zijn vierkante, met poedersuiker omhulde oliebollen. De Central Grocery in Decatur Street biedt een verscheidenheid aan muffuletta-sandwiches met een salade van olijven en sesamzaadbrood.