De beste nationale parken van Californië om te bezoeken

De beste nationale parken van Californië om te bezoeken


Terwijl Californië meestal bekend staat om de Hollywood-strip, Venice Beach, San Francisco en het oorspronkelijke Disneyland, is The Golden State ook beroemd vanwege enkele van de beste nationale parken van het land. Met karakteristieke landschappen, bijzondere wilde dieren en uitdagende wandelroutes om je de schoonheid van de natuur te laten ervaren, zijn deze nationale parken allemaal een bezoek waard. Of je nu slechts één park per reis ontdekt of je maakt er een multi-park spektakel van, je bent verzekerd van een ongelooflijke vakantie.

Yosemite National Park

Misschien wel een van de beroemdste parken van het land, Yosemite, is een juweel van een park, met gletsjervormige landschappen, torenhoge watervallen en een overvloed aan dieren in het wild. Of je nu een bergbeklimmer bent op zoek naar je volgende uitdaging of gewoon wilt genieten van een aantal wandelingen in de natuur, de adembenemende schoonheid van Yosemite bezorgt je herinneringen voor het leven! Ga een paar dagen kamperen in het park en maak gebruik van de lange zomerdagen om de wandelpaden en picknickplaatsen optimaal te benutten.

Death Valley National Park

Met verzengende woestijntemperaturen en ruige landschappen, is het niet verrassend dat het park Death Valley wordt genoemd, maar laat deze sinistere naam je niet afschrikken! Wanneer je dit onbekende territorium trotseert, word je vaak beloond met onbeschrijfelijke schoonheid. Dubbele regenbogen, veelkleurige wilde bloemen, zoutvalleien en zandduinen zijn slechts enkele van de verbluffende sights waarvan je zult genieten tijdens een reis naar Death Valley National Park, om maar te zwijgen van de wonderbaarlijke sterrenhemel die elke avond te zien is dankzij de afwezigheid van lichtvervuiling in dit afgelegen gebied.

Joshua Tree National Park

Terwijl de meeste mensen denken aan een bepaald U2-album als ze de woorden Joshua Tree horen, roept het bij anderen gedachten op over een karakteristiek Amerikaans nationaal park in het zuidoosten van Californië dat beroemd is om deze eigenaardige bomen. Met twee uitgestrekte woestijnen die elkaar in het midden ontmoeten (de Mojave en de Colorado), heeft dit park een heel apart landschap dat zorgt voor een verscheidenheid aan flora en fauna en een variëteit aan wandelpaden om iedereen te vermaken. Afgezien van de gelijknamige Joshua-bomen (Yucca brevifolia), is het park ook beroemd om de opeengestapelde rotsblokken (boulders) en kale heuvels die populair zijn bij bergbeklimmers.

Sequoia & Kings Canyon National Parks

Dankzij het feit dat het Sequoia & Kings Canyon National Park naast elkaar liggen, kun je twee buitengewone parken tegelijkertijd bezoeken tegen één entreeprijs. Sequoia NP, zoals de naam al doet vermoeden, is beroemd om de gigantische sequoia-bomen, waaronder General Sherman, de grootste boom ter wereld (wat volume betreft). Een wandeling door deze mammoetbomen plaatst de dingen echt in perspectief en laten je de pure kracht en schoonheid van de natuur zien. Kings Canyon stelt je in staat om deze schoonheid in een andere vorm te waarderen, met de rivieren Kings en San Joaquin die door de diepe granieten canyons van het park heen stromen.

Pinnacles National Park

Pinnacles National Park, dat onlangs is toegevoegd aan het nationale park systeem, kenmerkt zich door hoge spitse rotsformaties en steile canyons. Het park staat niet alleen bekend om de spectaculaire landschappen (waardoor het perfect is voor klimmers), maar het is ook de thuisbasis van de zeldzame Californische condor, de grootste vogelsoort in Noord-Amerika die ooit in het wild was uitgestorven! Als zodanig is Pinnacles een topbestemming voor dierenliefhebbers en vogelaars die op zoek gaan naar deze zeldzame soort en naar de valken en de Towson's vleermuizen (met grote oren) die in het park leven.

Redwood National and State Parks

Vergelijkbaar met Sequoia NP zijn de Redwood National and State Parks, de thuisbasis van reusachtige kustmammoetbomen (redwood), de hoogste boomsoort ter wereld. Terwijl Sequoia de prijs voor de grootste boom opeist, heeft Redwood NP de hoogste (levende boom, Hyperion, die maar liefst een lengte van 115,7m bereikt! De overgrote meerderheid van de redwoods zijn in de late 19e eeuw in Californië weggevaagd voor houtkap, dus als je tussen deze torenhoge (en anders onsterfelijke) bomen staat, zul je versteld staan van hun aanwezigheid en potentieel.

Lassen Volcanic National Park

Door de unieke geologie van Lassen Volcanic National Park is dit park heel anders dan andere parken in de staat. De torenhoge Lassen Peak, prachtige meren en donderende watervallen maken het fascinerend om te verkennen. De actieve aanwezigheid van de vulkaan is nog steeds voelbaar in het park met veel zwavelachtige modderpoelen die aan de oppervlakte borrelen. Legendarische paden zoals Bumpass Hell, Devil's Kitchen en Painted Dunes (evenals wandelen door de Lassen Peak zelf) laten je het park vanuit elke hoek zien, waarbij je de gevarieerde landschappen kunt aanschouwen, die allemaal perfect zijn voor foto's!

Channel Islands National Park

Channel Islands National Park is een prachtig kustgebied met vijf eilanden: Anacapa, Santa Barbara, Santa Cruz, San Miguel en Santa Rosa. Het park beschermt de natuur en landschappen op de eilanden, terwijl het aangewezen onderwaterreservaat de wateren rond de eilanden beschermt die de thuisbasis zijn van talloze zeedieren. Of je dit park nu bezoekt om getuige te zijn van de overvloed aan vinpotigen (zeehonden en zeeleeuwen) die samenkomen op het eiland San Miguel, of om te kajakken in de baaien van het Channel Islands National Park of om te surfen op Santa Rosa, je bent verzekerd van een onvergetelijke reis!