Ontdek de diverse steden en de rijke cultuur van Texas

Ontdek de diverse steden en de rijke cultuur van Texas


De staat Texas, bekend als 'the Lone Star State', heeft een aura van rebellie om zich heen dat voortkomt uit zijn historische betekenis en indrukwekkend imago. Er is geen eenvoudige manier om Texas in globale bewoordingen te beschrijven, omdat het zo'n grote staat is met een verscheidenheid van culturen en gemeenschappen die naast elkaar leven. Door de geografische ligging kunnen de afzonderlijke delen van de staat volledig verschillende klimaten hebben, aangezien Texas de op een na grootste staat van Amerika is.

Texas is misschien wel het meest bekend om zijn cowboys, ranches, barbecue en countrymuziek - en terecht - maar daarnaast biedt elke stad in Texas een groot aantal aanlokkelijke culturele en historische sites die het ontdekken waard zijn. Hier krijg je een goed inzicht in het beeld dat Texanen van hun steden hebben.

Laten we eens kijken naar de verschillende gezichten van de grote Texaanse steden:

Houston

Misschien wel het meest herkend als het eerste woord dat in films wordt uitgesproken door degene die de ruimte in gaat, is 'Houston' synoniem geworden voor NASA, wetenschap en ruimte. De stad die van meet af aan een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Texas heeft echter veel meer te bieden. Bovendien is Houston nog steeds de stad waar veel internationale bedrijven hun hoofdkantoor hebben.

De stad is een koploper in bijna alle sectoren, of het nu gaat om olie, gezondheidszorg, ruimteonderzoek of industriële productie. Desalniettemin is de stad een cultureel centrum, uitgeroepen als een van de meest diverse metropolen in de VS. In Downtown Houston vind je veel tentoonstellingen en plekken waar kunst en geschiedenis centraal staan. Of je nu het Museum District, Theater District, Johnson Space Center of de Galleria bezoekt, Houston biedt een hele reeks ervaringen: van geschiedenis, podiumkunsten en ruimtewetenschappen tot enkele van de beste winkelmogelijkheden ter wereld.

Dallas

Dallas is een andere belangrijke stad in Texas met een geschiedenis die teruggaat tot de tijd dat er nieuwe spoorwegen werden aangelegd om de steden met elkaar te verbinden, maar Dallas is ook berucht als de stad waar president Kennedy werd neergeschoten. Tegenwoordig is het een smeltkroes van verschillende gemeenschappen die allemaal samenwerken en hun unieke talenten inzetten om deze stad zijn ziel te geven.

Muziekliefhebbers mogen Deep Ellum, dichtbij Downtown Dallas zeker niet missen, want deze plek is een centrum van entertainment en kunst waar artiesten wonen en optreden op allerlei locaties. De grootste dierentuin in Texas bevindt zich in Dallas en je moet er echt heen, vooral als je de stad met kinderen bezoekt. En dan hebben we ook nog het Dallas Museum of Art dat stukken van wel 5.000 jaar oud in zijn collectie heeft. Tenslotte zijn het prachtige Dallas Arboretum en het World Aquarium eveneens een bezoek waard.

Austin

Het meest populaire aan Austin is de levendige live muziekscene, die nog wordt versterkt door het feit dat er – wanneer je er ook bent – meer dan honderd locaties te vinden zijn met gratis live muziekoptredens. Er worden het hele jaar door verschillende kunst- en muziekfestivals in Austin georganiseerd, die zorgen voor entertainment voor zowel ‘Austinites’ als bezoekers.

Er zijn tal van musea waar je kennis kunt maken met de geschiedenis van Austin en het Texas State Capitol wordt gezien als een belangrijke toeristenattractie. De Barton Creek Greenbelt is een geweldige plek voor allerlei recreatieve activiteiten, zoals zwemmen, wandelen, rotsklimmen en kajakken.

Andere steden in Texas die een bezoek waard zijn, zijn San Antonio voor de Alamo en de waterparken, en Fort-Worth voor onder meer het historische Stockyards-district. Waar je ook naartoe gaat in Texas, elke plaats heeft gegarandeerd zijn unieke kenmerken en identiteit, interessant om te ontdekken.

Ga terug naar de startpagina om een ESTA aan te vragen als je van plan bent deze geweldige steden in Texas te bezoeken.