Waar kun je de indiaanse cultuur in de VS ervaren?

Waar kun je de indiaanse cultuur in de VS ervaren?


De indiaanse cultuur en geschiedenis vormen een groot deel van de identiteit van de Verenigde Staten. Terwijl de inheemse cultuur voor altijd verweven is met het hele land, zijn er een paar bestemmingen in het bijzonder waar de indiaanse cultuur echt tot leven komt.

Dwaal door musea, maak een toer door historische dorpen of neem deel aan gastvrije vieringen. Er is genoeg te doen in het hele land om de indiaanse cultuur in de Verenigde Staten te beleven.

New Mexico

De indiaanse cultuur is al duizenden jaren geworteld in heel New Mexico. Er zijn drieëntwintig inheemse stammen in New Mexico, waaronder 19 Pueblos-stammen waar deze staat bekend om is. In New Mexico bevindt zich eveneens het reservaat van de Navajo Nation-stam.

Je kunt kennis maken met de oude Pueblos-levensstijl door een bezoek te brengen aan Taos Pueblo, de thuishaven van de Taos-stam, met meer dan 1.000 jaar geschiedenis. Neem deel aan een rondleiding om de cultuur en het erfgoed in het dorp te leren kennen voordat je verder gaat naar het Indian Pueblo Cultural Center in Albuquerque. Het museum illustreert verhalen over het rijke verleden van de Pueblo en er vinden het hele jaar door traditionele feesten plaats.

Sante Fe is ook een geweldige stop in New Mexico voor iedereen die zich wil onderdompelen in de indiaanse cultuur in de Verenigde Staten. De Sante Fe Indian Market biedt indiaans eten en handwerk, terwijl Shiprock Sante Fe prachtige exposities, textiel en kunst tentoonstelt, geïnspireerd door de beroemde Navajo Nation-rotsformatie in het noordoosten.

Arizona

Arizona, de thuisbasis van 22 indianenstammen, is een topbestemming als je dieper wilt graven in de Amerikaanse inheemse geschiedenis.

Als je een roadtrip door Arizona maakt, word je getrakteerd op een aantal indiaanse bezienswaardigheden en monumenten die over heel Arizona zijn verspreid. Van de schilderachtige Canyon de Chelly tot het adembenemende Chiricahua National Monument, je krijgt ongetwijfeld een goed beeld van deze monumentale gebieden.

Het Heard Museum in Phoenix is beroemd vanwege zijn ruim 40.000 speciale stukken, waaronder hedendaagse kunst, historische artefacten en traditionele textielwerken. Dit museum, dat is gewijd aan het behoud van de indiaanse cultuur, werkt samen met inheemse stammen bij het organiseren van cursussen, workshops, evenementen en vieringen. Het grootste feest is misschien wel de Navajo Nation Fair die elk jaar plaatsvindt in Window Rock.

Oklahoma

Het is geen verrassing dat de indiaanse cultuur in Oklahoma rijk vertegenwoordigd is. In de staat Oklahoma leven maar liefst 35 stammen en het verhaal gaat dat de naam zelf is afgeleid van de indiaanse cultuur.

Ga naar het Ozark-gebergte voor het bezichtigen van kunstvoorwerpen en tentoonstellingen van de Cherokee-natie in het Cherokee Heritage Centre dat 18 hectare omvat. Hier kun je deelnemen aan cursussen, een traditioneel dorp verkennen en kunstworkshops volgen die de cultuur en de lange geschiedenis van de Cherokee Nation benadrukken.

In het hart van Oklahoma City vindt jaarlijks het Red Earth Festival plaats waarbij indiaanse visuele kunst en podiumkunst in het voetlicht staan. Het festival biedt bezoekers de kans om de grote parade bij te wonen, deel te nemen aan een danswedstrijd en traditionele kunstwerken te bekijken. Als je op zoek bent naar meer indiaanse kunst en artefacten, kun je een uitgebreide collectie vinden in het Gilcrease Museum van Tulsa.