Manieren om door de VS te reizen zonder te vliegen

Reizen door de VS zonder te vliegen (bus, trein, auto, boot)


De Verenigde Staten is een enorm land dat reizigers heel veel te bieden heeft. Van de glitter en glamour van Las Vegas tot de ruige natuurlijke schoonheid van de prachtige nationale parken, de VS is een must voor ieders bucketlist.

Omdat het land zo groot is kan reizen tussen steden en staten tijdrovend zijn. Als je weinig tijd of een ruim budget hebt, wil je misschien vliegen van staat naar staat. Als je echter ruim te tijd hebt, wil je misschien minder uitgeven of als je je impact op de planeet graag wilt verminderen, dan zoek je misschien alternatieve manieren om door het land te reizen. Gelukkig heeft de Verenigde Staten redelijke opties voor het openbaar vervoer en is het land ideaal voor rondreizen, dus er zijn andere mogelijkheden! In dit artikel beschrijf ik hoe je door de VS reist zonder te vliegen, dus je kunt beginnen met het plannen van je volgende reis ...

Bus

De beroemde Amerikaanse Greyhound-bussen zijn een van de beste manieren om het hele land te doorkruisen, vooral als je met een beperkt budget reist. Deze bussen rijden kriskras door de Verenigde Staten en stoppen onderweg in een groot aantal steden en dorpen. Hoewel de Greyhounds niet bekend staan als de meest comfortabele manier van vervoer, ze bieden je wel de mogelijkheid de wereld te zien in het voorbijgaan terwijl je reist van staat naar staat. Dit geeft je het echte reisgevoel en je hebt onderweg wellicht contact met de lokale bevolking en andere reizigers die zeker een extra dimensie aan je avontuur zullen toevoegen.

Trein

Treinen zijn in de Verenigde Staten niet een van de meest gebruikelijke reisvormen, maar dit wil niet zeggen dat ze niet bestaan. Het Amtrak-treinnetwerk loopt via Amerikaanse hotspots zoals Chicago, New Orleans en Houston, dus je kunt zeker wat treinreizen toevoegen aan je reis door de Verenigde Staten. Als je met de trein door Europa of Japan hebt gereisd, ben je misschien gewend aan hogesnelheidsdiensten, maar met Amtrak gaat het niet zo snel. Je kunt hier echter je voordeel mee doen en genieten van het uitzicht door de grote ramen.

Auto

Fantastische roadtrips door Amerika staan op de bucketlist van veel mensen met een droombeeld van toeren over de Route 66 in een Mustang of Cadillac. En deze droom kan werkelijkheid worden, omdat autorijden in Amerika een veel voorkomende manier van reizen is. Het wegennet is gemakkelijk te begrijpen en met lange, brede wegen is het rijden een makkie. Er zijn veel motels en ouderwetse pensions langs elke belangrijke route. Deze B&B’s zullen zeker bijdragen aan een leuk Amerikaans avontuur. Stop zeker ook eens een keer bij een wegrestaurant om te genieten van een ontbijt met pannekoeken en koffie!

Boot

Als je vliegen echt wilt boycotten, dan kun je zelfs kiezen voor een cruise vanuit de VS naar het VK, zodat je je vakantie kunt verlengen terwijl je de oceaan oversteekt!