Seattle Restaurantweek

Goed nieuws voor iedereen die in Seattle is van 21 oktober tot 8 november 2018! Waarom? Vanwege Seattle Restaurantweek waar meer dan 165 lokale restaurants aan deelnemen. Tijdens deze week bieden ze dinermenu’s aan tegen een hele redelijke prijs. Voordat je begint met je planning mag je zeker niet vergeten om tenminste 72 uur voor vertrek van je vlucht een ESTA-aanvraag voor de VS in te dienen.


ESTA Nederland - Seattle Restaurantweek 3


De Seattle Restaurantweek vindt twee keer per jaar plaats: in april en in oktober. Waar komt dit idee vandaan? Het begon allemaal toen lokale restauranthouders de koppen bij elkaar staken om hun dankbaarheid te tonen aan hun klanten door de jaren heen. Sindsdien biedt de Seattle Restaurantweek de mogelijkheid om te dineren in een aantal van de beste lokale restaurants, een waar eetfestijn. De stad is hip met talloze leuke plekjes om iets te eten of te drinken en het is ook een viering van de regionale keuken die deze streek tot een culinaire hotspot maakt.

Deelnemende restaurants bieden een driegangendiner aan, inclusief borrelhapjes, voorgerecht en dessert met tenminste drie keuzes per gang. Dit kan variëren, want niet alle restaurants zijn verplicht om zich aan deze opzet te houden. De koks kunnen hun menu per seizoen aanpassen al naar gelang hun creativiteit. Al houden de meeste restaurants zich wel aan de traditionele opzet van borrelhapjes-voorgerecht-dessert.


ESTA Nederland - Seattle Restaurantweek 2


Een van de café’s die ik van harte kan aanbevelen is The Lobby bar, eveneens een deelnemer, die een uniek, door de noordwestkust geïnspireerd driegangendiner aanbiedt voor slechts $33. Ik ben er een paar keer geweest en de gezellige, vriendelijke sfeer vond ik overweldigend om nog maar niet te spreken van de medewerkers en het zalige eten. Geloof me, als het paradijs bestaat dan moet het hier zijn, zelfs de duivel zou hier willen bedienen. Ik kan me nog levendig herinneren hoe de echte cacao rook van de chocoladetruffel die zo mooi werd opgediend dat ik me een minuut lang bezwaard voelde om hem in mijn mond te steken. De truffel was een kunstwerk, met geen woorden te beschrijven hoe het water uit mijn mond liep. Ga erheen en ervaar het zelf. Het is een te gekke plek om naar toe te gaan, zeker als je iets zoekt buiten het drukke bargebied. Chefkok Matt Heikkila biedt een driegangenmenu aan met glutenvrije, veganistische en vegetarische opties in een sjiek-moderne entourage, er is ook een buitenpatio. En vergeet zeker niet te proeven van het beste wat de Lobby Bar te bieden heeft.

De menu’s van de Seattle Restaurantweek zijn niet beschikbaar op vrijdag, zaterdag of voor zondag brunch. Er zijn geen pasjes, tickets of coupons nodig. De prijzen zijn exclusief drankjes.
Bezoek ons van zondag tot en met donderdag, van 15 oktober tot 2 november voor deze gelimiteerde aanbieding. Vooraf reserveren is mogelijk.

ESTA Nederland - Seattle Restaurantweek 1

De Seattle Restaurantweek biedt de bewoners en ook toeristen een fantastische gelegenheid om overheerlijk eten te proeven tegen een superlage prijs. Er zijn zoveel gelegenheden om naar toe te gaan en zalig te eten dat je haast niet meer weet wat te kiezen. Het geeft mensen de kans te gaan eten in een toprestaurant wat ze zich anders niet zouden kunnen veroorloven.
Het is zeker geen geheim dat Seattle hoog aangeschreven staat wat betreft visgerechten. Zo kan men genieten van allerlei gerechten zoals paling in gelei, gefrituurde blauwe botervis, zalmkuit, pittige fish & chips, maar ook een goede plek voor veganistisch en vegetarisch eten. Veganisme is in opkomst, al is het nog steeds vrij onbekend voor de meesten. Tegenwoordig wil men zo gezond mogelijk eten. Trakteer je smaakpapillen op verse en nieuwe gerechten en unieke smaken.
Plum Bistro biedt vegetariërs en veganisten een uitgelezen kans om te proeven van overheerlijke gegrilde olijvenpesto-tofu met sperziebonen en puree van paarse aardappelen met olie. Plum Bistro is absoluut een aanrader voor Tofu-eters.

Waar je ook gaat dineren, je zult bediend worden door de meest vaardige handen van de grootste chefkoks van over de hele wereld.

Het is een uitstekende gelegenheid om te genieten van fantastische gerechten tegen uitzonderlijke prijzen. Blijf op de hoogte, mis deze kans niet en reserveer je tafeltje voordat het te laat is. Eet de sterren van de hemel!