Wat te doen in: Los Angeles, Californië

Topactiviteiten In Los Angeles (Waar Naartoe, Wat Te Doen, Waar Te Eten En Te Verblijven)


Het is niet verwonderlijk dat Los Angeles, Californië, een van de topbestemmingen in de VS is. LA is de op één na grootste stad van het land en heeft een relatief groot aantal attracties. Vakantiegangers moeten er echter bij het plannen van hun reis rekening mee houden dat het verkeer in de stad een groot probleem kan zijn. Men denkt al gauw dat LA en de omliggende steden onderling makkelijk toegankelijk zijn, maar dat is vaak alleen het geval als je een dag in je huurauto wilt doorbrengen of als je een dure Lyft-rit wilt maken. Als je bij het plannen van je reis een beetje vooruitdenkt (en Google Maps open hebt) kun je een eenmalige ervaring beleven.

Waar naartoe?

Als je de verschillende delen van Los Angeles bekijkt, dan zie je dat de temperatuur in de zomermaanden stijgt naarmate je meer naar het oosten gaat. Langs de Venice Beach Boardwalk heb je daar geen last van, omdat het weer er het hele jaar door aangenaam is. Tijdens deze wandeling van 2,5 kilometer vind je een overvloed aan winkels, restaurants en straatartiesten, genoeg om de hele gezin te vermaken. Het is ook vlakbij de luchthaven, waardoor het handig is voor de eerste of de laatste dag van een reis. Als je een echte strandliefhebber bent, ga dan naar de Santa Monica Pier en draai een rondje mee in het Ferris-reuzenrad.

Een andere leuke wandeling is de Hollywood Walk of Fame, waar je de sterren kunt zien van Amerikaanse acteerlegendes. Kijk of je alle vijf sterren van Gene Autry kunt vinden! Wil je even ontsnappen aan de hectiek van de stad? Ga dan naar Runyon Canyon Park, niet verder dan twee blokken van Hollywood Boulevard.


Venice Beach LA

Wat is er te doen?

Klaar om even te gaan zitten? Probeer een van de vele live-opnamen bij te wonen van populaire tv-programma's, zoals Ellen DeGeneres of The Price Is Right. Of wil je liever een actiever avontuur? Universal Studios Hollywood biedt legio ritten en attracties die zowel voor kinderen als voor volwassenen aantrekkelijk zijn. Je kunt een Butterbeer van Harry Potter uitproberen of de wereldberoemde studiotour maken. Maak een omweg naar het Griffith Observatory om het Hollywood-bord te bekijken, foto's te maken van de meest gebruikte filmlocaties in LA en ook voor een vleugje wetenschappelijke educatie.


Griffith observatory

Waar te verblijven?

Enkele van de beste hotels van Los Angeles zijn het Sunset Marquis, gebouwd in 1963, en het NoMad Hotel dat dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De stad biedt ook tal van betaalbare hostels, als dat meer je ding is. Er zijn ook veel hotelketens en motels beschikbaar voor minder avontuurlijke, maar budgetbewuste mensen.


Los Angeles Hostel

Eten in Los Angeles

Het beste deel van de meeste vakanties is het eten en Los Angeles vormt hierop geen uitzondering. We zouden in gebreke blijven als we de iconische In-N-Out Burger niet zouden vermelden. Bestel eens iets van hun geheime menu en voel je een echte local! Aan de andere kant van het culinaire spectrum is The Bazaar van José Andrés in Beverly Hills, waar je kunt genieten van luxe Spaanse tapas. Tussen deze twee opties in vind je plekken als Park’s BBQ in Koreatown en Dan Tana’s, een traditioneel Italiaans restaurant in West Hollywood. Veel mensen van buiten LA zijn verrast bij het zien van de eveneens grote verscheidenheid aan voedselwagens.


Wat te doen eten in Los Angeles