Topbestemmingen in de VS in 2019

Topbestemmingen in de VS (2019)


Als je in 2019 nog een reis wilt boeken en je hebt al de reiskriebels dan doet deze selectie van topbestemmingen in de VS je het water vast uit de mond lopen! Veel steden met een slechte reputatie zijn weer opgebloeid en andere steden hebben nieuwe kaarten op tafel gelegd met recente hotelopeningen en musea, dus er zijn tal van nieuwe plekken om te ontdekken zonder de grote hotspots van het land te hoeven bezoeken.

Washington D.C.

Washington D.C. is in het voorjaar een van de mooiste bestemmingen in de VS, met bloeiende kersenbomen die de stad kleuren in een pastelroze tint. De kersenbomen, een geschenk uit Japan in 1912, trekken jaarlijks duizenden bezoekers tijdens het jaarlijkse National Cherry Blossom Festival. Je kunt niet alleen hanami beoefenen (het Japanse woord voor het kijken naar en genieten van de kersenbloesem), maar er zijn ook elke dag tal van activiteiten in en om de stad.

Een andere bonus is dat Washington D.C. rond april/mei begint op te warmen, zodat de temperaturen ideaal zijn om rond te dwalen langs de overvloed aan nationale monumenten en musea!

Lancaster, Pennsylvania

Lancaster is een walhalla voor foodies met talrijke markten; nieuwe bars en restaurants rijzen als paddestoelen uit de grond! Of je nu een wijnkenner bent of een liefhebber van street food, één ding is zeker: je komt in deze stad ongetwijfeld aan je trekken. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de beroemde Gallery Row (officieel North Prince Street genoemd), er dwalen langs diverse kunstgalerieën om er uiteindelijk een te vinden die bij je stijl past.

In Long's Park is er altijd iets leuks te beleven, van muziekfestivals tot BBQ-wedstrijden, zodat je gemakkelijk een dagje uit kunt met het gezin in deze prachtige groene omgeving.

Lancaster is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle omliggende staten, dus er is geen excuus om er niet naartoe gaan!

Fort Lauderdale, Florida

Fort Lauderdale viert nu hoogtijdagen dankzij de chique hotels die hun deuren openen, coole, trendy bars en een opkomend kunstdistrict. En dan hebben we het nog niet gehad over het kilometerslange en relatief rustige strand dat Fort Lauderdale een serieuze concurrent maakt van de vaste favoriet Miami.

De kust wordt geflankeerd door luxehotels met gastronomische restaurants, spa's, privé-stranden en enorme kamers, ideaal voor een ontspannen uitstap. Degenen die meer willen dan alleen strand kunnen eersteklas winkelen in Fort Lauderdale, dat maandelijks een kunstfestival organiseert en een geweldige lokale keuken heeft. Bovendien vindt er dit jaar de allereerste LHBT+ viering plaats, oftewel de Pride of the Americas.

Charleston, South Carolina

In 2019 worden er een aantal grote projecten in Charleston voltooid die zijn opgezet om de bezienswaardigheden van de stad in stijl te laten zien. Met nieuwe directe vluchten vanuit diverse plaatsen in de VS en zelfs non-stop vluchten vanuit Londen is een opleving van Charleston onvermijdelijk! Gelukkig zijn diverse restaurants, moderne hotels en het pas gerenoveerde Gibbes-museum klaar om nieuwe gasten te verwelkomen.

Charleston heeft tot op de dag van vandaag zijn historische landschap behouden, met het waterfront, de haven en het fort die reizigers inzicht geven in het culturele erfgoed en de verhalen van de Burgeroorlog.

Asheville, North Carolina

De lommerrijke stad Asheville in North Carolina is lange tijd een vertrekpunt geweest voor verkenning van de Blue Ridge Mountains en het Pisgah National Forest, met name tijdens de herfst wanneer de herfstbladeren een schitterende oranje tint krijgen. Het is echter vermeldenswaard dat de stad reizigers het hele jaar door van alles te bieden heeft. Hippe bars en cafés zorgen ervoor dat u uren in stijl kunt doorbrengen. En dan zijn er nog de levendige LEAF en Montford muziek- en kunstfestivals die zorgen voor een perfecte combinatie van muziek en openlucht!

Er is altijd wel iets leuks gaande in deze stad, of het nu valkerij is bij de Biltmore, drumsessies op vrijdagavond of het bekijken van nieuwe graffiti langs de River Arts District.

Elke staat in de VS biedt nieuwe mogelijkheden, leuke festivals en culturele vieringen om ervoor te zorgen dat je je volgende vakantie blijft herinneren. Maar het moeilijkste is kiezen waar je het eerst naartoe gaat!