Wandelen in Yosemite

Yosemite Park in noord-centraal Californië inspireert mensen al eeuwenlang. Dit nationale park is een van de meest populaire nationale parken in de VS en dat heeft een heel goede reden. Je kunt er klimmen, wandelen, sterrenkijken, zwemmen in de Merced-rivier – of, nog beter, huur een vlot en laat je naar beneden drijven. Het park wordt beschermd sinds 1864 en is beroemd vanwege zijn watervallen, diepe valleien, uitgestrekte weilanden, een omvangrijke wildernis en nog veel meer.


ESTA Netherlands - Yosemite 1


Er is geen betere manier om het Yosemite Park van dichtbij te ervaren dan er te voet op uit te trekken en een wandeltocht te maken. Want als je het rustig aan doet en één wordt met de natuur zie je dingen die je anders zou missen. Bijvoorbeeld watervallen en wilde dieren die je op elke hoek kunt tegenkomen als je een wandeltocht door Yosemite maakt.
Yosemite staat bekend als een topbestemming voor wandelaars die de meest schilderachtige en uitdagende wandelroutes van het land zoeken.

De beroemdste wandelroute in Yosemite is de Half Dome. De route is ruim 24 km lang (heen en terug) en daarom niet geschikt voor beginners of voor mensen met een slechte conditie. Er is een vergunning nodig die vooraf aan het bezoek aangevraagd moet worden. Met een hoogte van bijna 1.524 meter boven Yosemite Valley en ruim 2.682 meter boven zeeniveau is de Half Dome voor wandelaars de heilige graal van Yosemite.


ESTA Netherlands - Yosemite 2


De op een na beroemdste wandelroute is Cloud’s Rest, een massief granieten formatie ten noordoosten van Half Dome in Yosemite Valley. Zichtbaar vanuit de hele vallei en een uitstekende wandelroute als je de bodem van de vallei van bovenaf wilt zien.

De Meadow Loop Trail is een rondwandeling met een lengte van 5,63 kilometer en kan door de gemiddelde wandelaar in ongeveer 2 uur afgelegd worden. Je kunt alle denkbare uitzichten en geluiden verwachten die de natuur te bieden heeft en mogelijk zelfs een kudde herten. Deze wandelroute is bij de zuidelijke entree van het Yosemite park, ongeveer een uur rijden vanaf de bodem van de vallei.

Als je een groep hebt van gemengd niveau dan kun je May Lake en Mount Hoffmann in overweging nemen. Mount Hoffman torent hoog uit boven May Lake en is het geografische centrum van Yosemite National Park. Het biedt tevens een geweldige, maar inspannende wandelroute voor de bezoekers van May Lake.


ESTA Netherlands - Yosemite 3


De Mist Trail en Nevada Fall in Yosemite Valley is een wandelpad van 9,3 kilometer die 5 tot 6 uur duurt (heen en terug) met een stijging van ruim 609 meter. De wandelroute bestaat uit 2 delen: de Mist Trail naar Vernal Fall en gaat dan nog 2 kilometer verder door van Vernal Fall naar Nevada Falls. Als je iets makkelijkers wilt proberen dan kun je ongeveer 1,6 kilometer lopen naar de Vernal Fall voetbrug om daar met minder inspanning te genieten van het uitzicht op de waterval.

Yosemite heeft zo’n 1287 kilometer aan wandelpaden en ontvangt 5 miljoen bezoekers per jaar. Dit betekent dat het verkeer er behoorlijk kan vastlopen tijdens zomerweekenden, vooral aan de oostelijke kant van de vallei. Als je de vallei bezoekt tijdens een zomerweekend is het dan ook aan te raden om voor 9 uur ‘s morgens te arriveren of na 4 uur ‘s middags om te vermijden dat je in de file komt te staan.

Het National Park is heel toegankelijk. Zelfs zonder te wandelen kun je genieten van adembenemende uitzichten vanaf uitzichtpunten die met de auto bereikbaar zijn, zoals Tunnel View, Glacier Point en Washburn Point. En dan hebben we nog makkelijke wandelroutes zoals Happy Isles, Bridalveil Fall Trail en Lower Yosemite Fall Trail, alles bij elkaar voldoende om een gedenkwaardige reisroute samen te stellen. Of het nu je eerste bezoek is aan het Yosemite National Park of je bent een doorgewinterde veteraan, je zult hier altijd iets nieuws vinden om te doen; trek je wandelschoenen aan en ga op pad!