Beste programma's voor werken en reizen in de VS

Beste programma's voor werken en reizen in de VS


Wil je deze zomer wat tijd doorbrengen met werken en reizen in de VS? Met rijke culturele centra in plaatsen zoals Californië, New York en Texas, is het geen wonder dat bezoekers willen blijven hangen tijdens een verlengd verblijf. Je kunt echter een beetje ontmoedigd raken bij het vinden van een mogelijkheid die voldoet aan de strenge Amerikaanse arbeidswetgeving voor buitenlandse werknemers. Hieronder vind je enkele mogelijkheden om te onderzoeken wanneer je als buitenlander slechts enkele maanden in de VS wilt werken. Houd er rekening mee dat al deze opties tijdelijk zijn en dat uw vermogen om in het land te blijven verbonden is met een aaneengesloten dienstverband bij het bedrijf of deelname aan het programma.

Au Pair-programma

Met het Au Pair-programma kun je een heel jaar bij een gastgezin wonen en je hebt de optie je verblijf met 6, 9, of 12 maanden te verlengen. Je moet voldoende Engels spreken om een interview te ondergaan en tussen de 18 en 26 jaar oud zijn om een aanvraag te doen. Het is een systeem van wederzijds voordeel waarbij het gezin een verantwoordelijke persoon voor consistente kinderopvang thuis heeft, terwijl de au pair de mogelijkheid krijgt om in de VS te wonen en te studeren.

Camp Counselors (kampbegeleiders)

Dit is een andere optie die als doel heeft om Amerikaanse kinderen kennis te laten maken met buitenlandse mensen en culturen. De kwalificaties zijn vergelijkbaar met die voor au pairs, maar er is voor sollicitaties geen bovengrens aan de leeftijd. Er is echter een beperking aan het soort functie die je in het kamp zult vervullen. Je kunt geen ongeschoolde medewerker zijn, zoals een kok of een vaatwasser.

Reisprogramma voor zomerwerk

Deze is bedoeld voor huidige voltijdstudenten of universiteitsstudenten die de zomer willen doorbrengen met wonen en werken in de VS. Je kunt een lijst met de aangeboden programma's per land bekijken om te zien of je voor deelname in aanmerking komt. Organisaties zoals SWAP helpen bij het stroomlijnen van de aanvraagprocedure van de J-1 visumdocumentatie voor de zomer. Het doel is om baantjes te vinden die uitsluitend seizoensgebonden zijn en die extra mensen vereisen tijdens de zomermaanden. Veel openluchtevenementen en restaurants zien een zakelijke opleving tijdens het zonnige zomerseizoen en hebben een paar extra handen nodig. Pretparken zijn vaak alleen in deze tijd van het jaar open, wanneer kinderen niet naar school hoeven. Houd er rekening mee dat de baan niet op commissiebasis kan zijn, noch op het gebied van medische zorg of van dien aard dat er een commercieel rijbewijs vereist is.

Artsenprogramma

Met dit programma kunnen buitenlandse artsen naar de VS komen om deel te nemen aan medisch-wetenschappelijk onderwijs en training aan erkende Amerikaanse medische instituten. Er zijn veel vereisten waaraan moet worden voldaan, maar het kan een noodzakelijk onderdeel zijn om een goed opgeleide arts in bepaalde delen van de wereld te worden. Het doel is om buitenlandse artsen gespecialiseerde trainingen te geven om problemen in hun thuisland of hun land van verblijf aan te pakken. Je moet hiervoor je zaken goed op een rijtje hebben en een toets afleggen bij zowel het National Board of Medical Examiners als de Foreign Medical Graduate Examination.