Deel uitmaken van de Visa Waiver Landen

De Amerikaanse Visa Waiver Program laat reizigers met een paspoort uit aangewezen landen in de Verenigde Staten met behulp van een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) in plaats van een visum bij aankomst in de Verenigde Staten door de lucht of over zee. Voordat u op reis naar de Verenigde Staten, moet u de ESTA aanvraag in te vullen en te worden goedgekeurd. U hoeft niet langer te vullen formulier I-94W op de Amerikaanse haven van binnenkomst.

Als u niet beschikt over een paspoort uit een visumvrijstelling land te houden, kunt u niet van toepassing voor het ESTA. U zou dan moeten aanvragen en ontvangen van een B-1 (zakelijke) of een B-2 (toerisme en bezoek) bezoeker visum voordat u op reis naar de Verenigde Staten.

U moet een burger van een visumvrijstelling land om naar de Verenigde Staten te reizen met behulp van het ESTA. Als u een permanente inwoner van een visumvrijstelling land, maar zijn niet van een burger van dat land, zult u niet in aanmerking voor een ESTA. Alle visa waiver landen worden aangeduid als een "programma land" door de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid. Die afdeling overlegt met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken om de aanduidingen te maken. Onder de eisen voor de visumvrijstelling aanwijzing zijn zeer lage tarieven van visa weigeringen voor niet-immigranten en voldoende paspoort veiligheid.

Meer informatie over het Visa Waiver Program

Het Amerikaanse Congres creëerde de Visa Waiver Program in 1986 om het gemakkelijker maken voor toeristen en korte termijn zakelijke bezoekers naar de Verenigde Staten binnen te komen maken. Het Visa Waiver Program maakt het ook mogelijk de US State Department om haar consulaire middelen te gebruiken om te gaan met een hoog risico kwesties. De eerste visumvrijstelling land was het Verenigd Koninkrijk, dat de toegang in juli 1988 werd verleend. Japan werd in datzelfde jaar in december toegevoegd. De volgende landen worden toegevoegd, waren Frankrijk, Italië, Nederland, Zweden, Zwitserland en West-Duitsland. Alle werden toegevoegd in oktober 1989.

Meer landen werden toegevoegd in 1991. Ze waren Andorra, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nieuw-Zeeland (de eerste visumvrijstelling land uit Oceanië), Noorwegen, San Marino, en Spanje. Brunei, de tweede Aziatische land in het programma werd toegevoegd in 1993.

De Republiek Ierland werd aan het Visa Waiver Program toegevoegd in april 1995. Het werd gevolgd door Argentinië (de eerste visumvrijstelling land uit Latijns-Amerika) en Australië in 1996. Slovenië werd in september 1997. In augustus 1999, Portugal, Singapore en Uruguay werden toegevoegd.

Net als sommige landen kan worden toegevoegd aan het Visa Waiver Program, kunnen ze ook worden verwijderd. Dat gebeurde naar Argentinië, die werd verwijderd uit het programma in 2002, en Uruguay, die werd verwijderd in 2003.

De Verenigde Staten, onder de regering-Bush, toelatingseisen aangescherpt na de september 11, 2001, aanvallen. Bezoekers, beginnend op oktober 1, 2003, onder het Visa Waiver Program, werden verplicht om een machine-leesbaar paspoort te tonen wanneer ze de Verenigde Staten. De wet werd niet uitgevoerd, echter, tot oktober 26, 2004, diverse visa waiver landen nog steeds de afgifte van paspoorten die niet machinaal leesbaar waren. Bijvoorbeeld, meer dan een derde van de Franse en Spaanse paspoorten viel in die categorie.

De volgende verandering gebeurde op oktober 26, 2006. Op dat moment werden alle Visa Waiver Program reizigers nodig om biometrische, of elektronisch, paspoorten hebben. Drie landen zijn niet de uitgifte van biometrische paspoorten in die tijd: Andorra, Brunei en Liechtenstein.

Het ESTA-programma werd aangekondigd in november 2006 om een voertuig te bieden voor reizigers onder het Visa Waiver Program om informatie online invoeren over hun bezoek. Het laat ook elektronische toestemming voor het bezoek. Het aanvragen van een ESTA is geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten. U moet eerst worden goedgekeurd.